Over Women’s Health Coach

Opleidingen

K

HBO Medische en Psychosociale Basiskennis

K

HBO Natuurgeneeskunde

K

Orthomoleculaire Geneeskunde en Voedingsleer

K

Care for Women Specialist

K

Metabolic Balance diëtist

K

Diverse scholingen en cursussen op het gebied van hormonen, darmen, voeding en gezondheid

Samenwerking

K

Hessels + Grob Healthcare Laboratorium
Bekijk website

K

Pro Health Medical
Bekijk website

K

MGlab & Advies laboratorium voor ontlasting onderzoek bij darmklachten
Bekijk website

K

Metabolic Balance Nederland
Bekijk website

Mijn naam is Farzanna Faqiri.

Ik ben De Gezonde Vrouw begonnen om jou te helpen je hormoonhuishouding en stofwisseling in balans te krijgen zodat je blijvend gaat afvallen, meer energie ervaart dan ooit en allerlei ‘vage’ gezondheidsklachten vermindert.

Mijn lichaam wilde niet meer

Na mijn eerste bevalling kreeg ik te maken met allerlei gezondheidsklachten die maar niet overgingen. Ik kwam heel veel kilo’s aan tijdens mijn zwangerschap en dat ging niet meer weg na de bevalling, wat ik ook deed. Allerlei diëten heb ik geprobeerd. Daarnaast kreeg ik last van vermoeidheidsklachten, haaruitval, trage stofwisseling, stemmingswisselingen en allerlei andere ‘vage’ klachten waar mijn huisarts mij niet verder mee kon helpen. Bijna dagelijks had ik pijn in mijn spieren en gewrichten. Ik voelde me niet lekker in mijn lichaam en worstelde met mijn toegenomen gewicht. Ik ging op zoek naar antwoorden op allerlei vragen waar ik nieuwsgierig naar werd. Hoe zit mijn lichaam in elkaar? Wat heeft het echt nodig, wat kan het, wat doet het en waarom? Wat is de rol van voeding en leefstijl hierin? En hoe kan ik zelf invloed uitoefenen op mijn gezondheid?

Zo kwam ik terecht bij een Orthomoleculaire arts die mij veel informatie gaf over de invloed van voeding/ voedingstoffen op je lichaam. En zo vond ik de Orthomoleculaire geneeskunde: een wetenschappelijk goed onderbouwde benadering van ziekte en gezondheid. Ik kreeg persoonlijke voedings- en leefstijladviezen die mijn leven en die van mijn gezin drastisch veranderden. Na een paar weken anders eten realiseerde ik me dat ik steeds lekkerder in mijn vel kwam te zitten. Vermoeidheidsklachten verdwenen, mijn energie begon toe te nemen en ik viel eindelijk af in plaats van aankomen. Als geen ander heb ik ervaren dat je zelf veel invloed hebt op hoe je je voelt, hoe gezond en fit je kunt zijn. En dat gun ik iedereen!

Ik koos een nieuwe richting

Een nieuwe wereld ging voor mij open toen ik de kracht van gezonde voeding ontdekte! Ik was overtuigd. Met de juiste voeding afgestemd op de behoeften van je lichaam, kan je veel meer aan je gezondheidsklachten doen dan welke andere methode dan ook! Mijn interesse in alles wat te maken had met voeding en gezondheid was zo groot geworden, dat ik besloot om een nieuwe weg op te gaan. Mijn baan bij de gemeente ging ik opzeggen en ik ging opnieuw weer studeren. Zo begon ik met de HBO opleiding Medische en Psychosociale vakken, de opleiding Natuurgeneeskunde en Orthomoleculaire Geneeskunde.

Daarnaast volgde ik aanvullende cursussen, nascholingen en seminars op het gebied van gezondheid, voeding, een gezond gewicht en hormonen. Ook deed ik een studie aan de Care for Women Instituut, gericht op vrouwengezondheid. Als Metabolic Balance diëtist heb ik mij verder verdiept in het opstellen van persoonlijke voedingsplannen aan de hand van bloedonderzoek en de persoonlijke behoeften van een individu.

Wil jij samen met mij bekijken hoe jij weer lekker in je vel komt te zitten in een fit en gezond lichaam?

Bekijk dan hoe we de juiste balans kunnen creëren voor jouw lichaam!

Ervaringen van mijn cliënten

Ik kwam bij Farzanna omdat ik veel last had van opvliegers. Na een hele reeks vragen en wat testen kwam er toch wel meer uit. Niet alleen opvliegers,maar ook allerlei tekorten en een eenzijdig eetpatroon. Maar, al jaren was ik bezig geweest met mijn gewicht en had me voorgenomen om nu niet meer op een dieet te gaan, want dat hielp toch niet.
Farzanna kwam met een voedingsplan en daar ben ik mij aan gaan houden, met als gevolg dat ik tot mijn grote verbazing al 13 kilo ben afgevallen in een korte periode. Ook voel ik mij veel beter, heb ik veel meer energie, ben lang zo moe niet meer, heb bijna geen hoofdpijn meer. Kortom, het kan niet beter.
Farzanna heeft mij hier goed bij begeleidt, ik kan altijd bij haar terecht met mijn vragen via de mail. Ook tijdens de afspraken die we hebben voel ik mij op mijn gemak en neemt ze de tijd voor vragen en het geven van antwoorden.
Kortom, dit is voor mij een hele goede stap geweest en ik kan het iedereen aanraden die niet lekker in haar vel zit, last heeft van allerlei lichamelijke kwalen en er iets aan wil doen, om deze stap te zetten.

Yvonne Wagenaar (52 jaar)

Begeleider C voor mensen met verstandelijke beperking

Ik ben bij Farzanna gekomen nadat ik al onder behandeling was geweest van een haptonoom en een natuurgenezer waardoor mijn klachten sterk verminderd zijn maar niet, voldoende naar mijn zin, verdwenen waren. Ik wilde onderzoeken of ik d.m.v. voeding nog iets aan mijn klachten kon doen. Ik voelde mij regelmatig erg moe, vooral ’s avonds weinig tot geen energie meer. Had regelmatig maagpijn (’s nachts) en voelde mij benauwd waardoor ik hoest aanvallen kreeg. Na de voedingstest werd duidelijk dat ik een heel aantal intoleranties had voor voedsel waaronder gluten en eieren. Ik heb een aangepast voedingsplan gekregen en ben supplementen gaan gebruiken die afgestemd waren op mijn huidige toestand. Al na een paar weken merkte ik vooruitgang, ik heb veel meer energie en ook de hoest aanvallen zijn sterk verminderd. De begeleiding van Farzanna ervaar ik als heel fijn. Ze neemt alle tijd om de begeleiding zo goed mogelijk te doen, en blijft zoeken naar het optimaliseren van gezondheid. Ook buiten de afspraken om is ze goed bereikbaar. De vragen die je stelt via mail of app worden snel beantwoord. Ik ben nu 4 maanden bezig en ben heel blij dat ik de stap heb gezet om bij Farnanna een afspraak te maken. Het kost best wat moeite om je voedingspatroon aan te passen en te blijven volhouden maar dat is het allemaal zeker waard! Het is voor mij wel duidelijk nu dat voeding een belangrijke factor is in hoe je je voelt.  

Janny Hilhorst (60 jaar)

Administratief medewerker en Budgetconsulent bij Kwintes

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met mij op!

Share This