In 2021 heb ik de opleiding Transformational Cupping gevolgd en ben mij bewust geworden van de waardevolle aanvulling in mijn behandelplan naast de orthomoleculaire geneeskunde en hormoontherapie. In deze blog wil ik graag wat dieper ingaan wat transformational cupping inhoudt, bij welke klachten het inzetbaar is en wat de resultaten zijn.

WAT IS Transformational CUPPING EN WAT DOET HET?

Cupping is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze, die de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen. Het is een effectieve methode om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren. Er bestaan verschillende vormen van cupping. Transformational cupping is vooral uniek omdat het gecombineerd wordt met detoxen en voeding. Met transformational cupping wort alles in beweging gebracht omdat cuppen de huid vacuüm trekt en verklevingen die daaronder zitten lostrekt waardoor bloed weer kan stromen. Er ontstaat ruimte en zuurstofrijk bloed kan doorkomen. Knopen schieten los, afvalstoffen en verklevingen met vet worden afgevoerd en de doorbloeding wordt verbeterd zodat je cellen beter zuurstof en voedingstoffen kunnen opnemen.

De juiste voeding

Het voornaamste doel van cupping is om afvalstoffen die zich hebben opgehoopt in je lichaam te verwijderen. Voeding speelt hierbij uiteraard een zeer belangrijke rol. Je kunt namelijk afvalstoffen wel verwijderen met transformational cupping, maar wanneer je daarna weer ongezond gaat eten, kunnen je klachten weer terugkeren. Daarom wordt transformational cupping ook gecombineerd met de juiste voedingspatroon zodat je ongelofelijke resultaten bereikt. Als orthomoleculair therapeut onderstreep ik al jaren het belang van gezonde voeding. Dat is ook de basis van mijn behandeling.

Afvoeren van afvalstoffen

Helaas eten we niet meer puur natuur en hebben we te maken met luchtvervuiling, medicatie, vaccinatie, stress op alle niveaus, E-nummers, verzorgingsproducten, 5-G en overige straling, schoonmaakmiddelen etc. Dit wordt allemaal in ons lichaam opgeslagen als afvalstoffen. Ik ben er van overtuigd dat de meeste ziektes en aandoeningen worden veroorzaakt door een teveel aan afvalstoffen in ons lichaam. Hierdoor kan je lichaam op celniveau minder goed voedingstoffen en zuurstof opnemen. Als je dus deze afvalstoffen afvoert, krijgt je lichaam meer vrijheid wordt het gezonder op alle niveaus, gaat alles stromen en kom je letterlijk en figuurlijk anders in je vel te zitten.

Er is geen enkele andere techniek die op zoveel lagen werkt, helemaal in combinatie met detoxen/voeding en wat meer rust.

Ons lichaam kan namelijk zelf veel meer aan dan we denken zonder dat daar pillen voor nodig zijn. We moeten daarvoor alleen wat meer gaan vertrouwen op het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. De juiste voeding in combinatie met transformational cupping zorgt ervoor dat je lichaam alle opgeslagen afvalstoffen afvoert. In mijn behandeling ondersteun ik dit met de juiste suppletie en check ik aan de hand van een bloedtest hoe je de doorlaatbaarheid van je cellen zijn om goed te kunnen afvoeren.

Verschil met traditioneel cuppen

Verwar transformational cupping overigens niet met traditioneel cuppen waarbij een cup vacuüm wordt getrokken op een plek op het lichaam en daar ook even blijft staan. Met transformational cupping wordt weliswaar ook vacuüm getrokken, maar het wordt vervolgens bewogen over het te behandelen gebied op zoek naar verklevingen en opgehoopte afvalstoffen. Juist om alles weer te laten stromen, op alle niveaus. Met transformational cupping werken we namelijk op holistisch niveau waardoor we naar het gehele plaatje kijken en echt een proces in werking zetten dat ook na de behandeling nog doorwerkt.

Wat doet een transformational cupping behandeling met je?

De resultaten zijn ongekend. Logisch ook, want wanneer afvalstoffen je lichaam verlaten, wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam geactiveerd en kan het eindelijk weer herstellen. Iedereen heeft baat bij transformational cupping. Je krijgt meer vitaliteit en voelt je gezonder.

Maar het is meer dan dat, want je kunt het volgende gaan ervaren:

 • Je wordt soepeler
 • Je organen gaan beter werken
 • Minder last van pijnklachten
 • Letterlijk & figuurlijk beter in je vel zitten
 • Versterkt je immuunsysteem
 • Je gaat er jonger uitzien doordat je doorbloeding beter wordt
 • Trauma’s en oud zeer komen naar boven
 • Alles gaat beter stromen en werken (prikkels en signalen komen weer beter door)
 • Helder in je hoofd
 • Zenuwstelsel werkt beter
 • Je lymfesysteem kan beter afvoeren en opruimen

Wil je ook een behandeling ervaren?

Vanaf januari 2022 kan je bij mij terecht voor een transformational cupping behandeling. Twee weken van tevoren krijg je van mij een detoxprogramma waarmee je aan de slag kunt gaan om je lichaam met voeding voor te bereiden op de behandeling.

Een behandeling duurt 60 minuten. Normaal kost een behandeling €90,- maar wanneer je je in januari aanmeldt krijg je een korting van €25,- en kost een behandeling €65,-. Als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeskunde wordt de behandeling vergoed door je zorgverzekering. Je kunt dit voor de zekerheid nachecken bij je zorgverzekeraar.

Voor meer informatie kan je mij mailen, appen of bellen.