Definitieve oplossing voor overgewicht en ‘vage’ gezondheidsklachten zonder afslankpillen, maaltijdvervangers, shakes en calorieën tellen.

Met een persoonlijk voedingsplan die volledig afgestemd is op jouw specifieke situatie. We kijken naar de oorzaken van jouw gezondheidsklachten. Die zijn per persoon verschillend en daar ligt nou de sleutel.

5

Ongewenste gewichtstoename

Heb je moeite om op gewicht te blijven of gewicht te verliezen ondanks dat je een normale eet- en beweegpatroon hebt?
5

Vermoeid en weinig energie

Ben jij overdag altijd moe, waardoor je vaak geen zin hebt om leuke dingen te ondernemen?
5

Pijnlijke gewrichten en spieren

Heb je vaak last van pijn in de spieren en gewrichten, waardoor je moeilijk kunt functioneren in je dagelijkse leven?
5

Weinig zelfvertrouwen

Heb je een negatieve zelfbeeld en kun je jezelf niet accepteren zoals je bent?
5

Sombere gevoelens en snel geïrriteerd

Zit je niet lekker in je vel en is alles je teveel? Raak je snel overspannen en reageer je prikkelbaar op alles en iedereen?
5

Heftige en/of onregelmatige cyclus

Heb je enkele weken/dagen per maand last van hoofdpijn, opgeblazen gevoel, gevoelige borsten en prikkelbaarheid? Of heb je juist last van acne, vette huid, haaruitval, verminderde vruchtbaarheid of het wegblijven van je menstruatie?

Herken jij je in één of meer van deze symptomen? Dit zijn signalen dat je hormonen uit balans zijn.

Jouw lichaam en gewicht blijvend in balans

De meeste gangbare diëten zijn gebaseerd op maaltijdvervangers, shakes, afslankpillen of calorieën tellen. Ze werken wel, maar op korte termijn. De kilo’s komen terug als je weer ‘normaal’ gaat eten. Vaak krijg je daarna ook nog te maken met het welbekende jojo-effect; je wordt zelfs zwaarder.

Ook ik heb hier veel ervaring mee. In 2009 woog ik 90 kilo (na mijn eerste zwangerschap). Ik zat met ruim 25 kilo overgewicht als daarvoor. Ik had het te druk met de opvoeding van mijn dochter, een studie die afgerond moest worden, het huishouden en een parttime baan. Ik zette mijn gezondheid op de laatste plaats. Daarom koos ik de makkelijke weg en besteedde weinig aandacht aan mijn voedingspatroon en levensstijl. Ik wilde wel afvallen, maar koos de snelle en onverantwoorde wegen. Ik heb dan ook verschillende crashdiëten geprobeerd, van Sonja Bakker tot Weight Watchers, Atkins dieet, shakes en maaltijdvervangers. Ik vond het echter lastig om deze diëten voor een langere periode vast te houden, omdat het gewoon niet goed aanvoelde. Ook kreeg ik last van allerlei andere ‘vage’ gezondheidsklachten, zoals haaruitval, vermoeidheid, stemmingswisselingen en darmproblemen. Ik kwam erachter dat ik een vertraagde schildklierprobleem had ontwikkeld. Dat is ook niet verwonderlijk. Crashdiëten en een verkeerde eetpatroon doen op de lange termijn meer kwaad dan goed voor je lichaam. Je schopt je hele hormoonhuishouding in war, waardoor je er allerlei andere gezondheidsklachten erbij krijgt.

Na een lange zoektocht ontdekte ik de Orthomoleculaire Geneeskunde, een wetenschappelijk onderbouwde benadering van ziekte en gezondheid.

Met het Metabolic Balance voedingsprogramma, gebaseerd op de orthomoleculaire geneeskunde, krijg je een persoonlijk voedingsplan waarmee je snel en blijvend gewicht verliest en een gezond lichaam krijgt!

Er werd een persoonlijke voedingsplan voor mij opgesteld, volledig afgestemd op de behoeften van mijn lichaam. Op basis van bloedonderzoek, een lichaamsmeting en vragenlijsten werd er gekeken naar tekorten en disbalansen in mijn lichaam. Ik ontdekte dat ik met mijn persoonlijk voedingsplan veel betere resultaten behaalde dan welk ander dieet of voedingsprogramma dan ook. En dit op een gezonde manier met blijvende resultaten! Ik voelde me al snel lekker in mijn vel, energiek en fit. Ik had het gevoel dat ik de hele wereld aankon. Ik kreeg persoonlijke begeleiding tijdens het gehele traject, waardoor ik er niet helemaal alleen voor stond.

Women’s Health Coach helpt vrouwen om hormonaal in balans te komen via een persoonlijk en op maat gemaakt voedingsplan gebaseerd op de Orthomoleculaire geneeskunde, zodat elke vrouw in een gezond lichaam vol zelfvertrouwen en energie haar leven kan leiden.

Fit en gezond door het leven

Een nieuwe wereld ging voor mij open toen ik de kracht van gezonde voeding ontdekte! Ik was overtuigd. Met de juiste voeding afgestemd op de behoeften van je lichaam, kan je veel meer aan je gezondheidsklachten doen dan welke andere methode dan ook!

Ik besloot om mij volledig te gaan richten op het helpen van vrouwen om weer lekker in hun vel te zitten en een fit en gezond lichaam te bereiken.
Zo begon ik met de HBO opleiding Medische en Psychosociale vakken én de Orthomoleculaire Geneeskunde. Daarnaast volgde ik aanvullende cursussen, nascholingen en seminars op het gebied van gezondheid, voeding, een gezond gewicht, hormonen en darmen. Ook deed ik een studie aan de Care for Women Instituut, gericht op vrouwengezondheid. Als Metabolic Balance diëtist heb ik mij verder verdiept in het opstellen van persoonlijke voedingsplannen aan de hand van bloedonderzoek en de persoonlijke behoeften van een individu.

Met al deze kennis heb ik nu al veel vrouwen geholpen om een gezond en blijvend gewicht te bereiken en allerlei ‘vage’ gezondheidsklachten te verminderen.

Daarnaast ben ik momenteel bezig met een verdiepende opleiding in de Orthomoleculaire Geneeskunde.

3
Hormooncoach
3
Vrouwengezondheid
3
Gezond en blijvend afslanken

Ook jij kunt weer zónder lichamelijke of emotionele klachten genieten van een fit en gezond lichaam!

5

Val snel en blijvend af

Je zult snel gewicht verliezen op een gezonde manier met een blijvend resultaat.
5

Krijg meer zelfvertrouwen

Je gaat weer vertrouwen krijgen in je lichaam en trots zijn op de resultaten die je hebt bereikt.
5

Voel je fit en energiek

Je krijgt meer energie, waardoor je dagelijkse functioneren verbetert en je jouw dag goed doorkomt.
5

Krijg zin om meer te ondernemen

Je gaat weer meer ondernemen omdat je lekkerder in je vel komt te zitten doordat je lichaam fit en in balans is.
5

Ervaar rust en voldoening

Je zult meer gaan ontspannen en veel voldoening halen met je nieuwe eetpatroon en levensstijl.
5

Reken af met allerlei (overgangs)kwaaltjes

Je zult merken dat je geen last meer hebt van klachten als opvliegers, overmatige transpiratie, lusteloosheid, hoge bloeddruk, hoge cholesterol, slaapproblemen, enz.

Ervaringen van mijn cliënten

Vermoeidheid, stemmingswisselingen en een traag werkende schildklier

Farzanna heeft mij op een deskundige en professionele manier begeleid bij mijn hulpvraag. Met een verbluffende uitkomst, want ik heb mij nog nooit zo goed gevoeld. Mijn energie is terug en ik ben af van tal van andere ‘vage’ klachten die achteraf grotendeels te wijten waren aan een niet goed werkende schildklier.

Deze benaderingswijze is voor mij het bewijs dat voeding, mits de juiste, bepalend is voor gezond menselijk functioneren. Zowel lichamelijk als geestelijk. Te vaak wordt in de reguliere medische wereld gedaan aan pure symptoombestrijding middels medicijnen. Die hoeven niet altijd nodig te zijn is mij nu duidelijk geworden. Ik heb ervaren dat in de Orthomoleculaire wetenschap wordt gekeken naar de mens achter de cijfers.
Ieder mens is uniek, dus ook de klacht, dus ook de aanpak die nodig is om de klacht(en) te verhelpen. Een zienswijze die Farzanna omarmt en met goede resultaten: in een paar maanden tijd ben ik af van mijn gezondheidsklachten en heb er een hoop kennis bij over goede en eerlijke voeding. Ik dacht dat ik altijd al gezond at (de Schijf van Vijf), maar dat wil ook niet alles zeggen. Dankzij een persoonlijke voedingslijst van producten die ik wel mag eten, gaat er een nieuwe wereld voor mij open! Ik focus mij niet op wat ik voorlopig niet meer mag eten, maar vooral op wat ik wel mag en dat blijkt nog veel te zijn! Daar profiteer ik niet alleen zelf van, maar ook mijn gezin en een ieder die er voor open staat.

Helene (44 jaar)

Bij de huisarts kwam ik helaas niet verder met mijn klachten

Ik ben bij Farzanna gekomen nadat ik al meer dan een half jaar bij de huisarts had gelopen met allerlei klachten waar geen diagnose voor gevonden kon worden. Ik had regelmatig last van hartkloppingen, werd ’s nachts wakker badend in het zweet en met een snelle hartslag, moeite met doorslapen, maandelijks PMS klachten die steeds heftiger werden, duizeligheid, een onrealistisch gevoel, oorsuizen, etc. De medicijnen die ik van de huisarts kreeg waren bedoeld om rustig te worden, maar de oorzaak werd niet aangepakt. Na wat zoeken op internet kwam ik bij Farzanna, in het eerste gesprek voelde ik me al erg gehoord. Zij stelde me vragen die de huisarts nog nooit had gesteld, maar wel hielpen om dichterbij de oorzaak te komen. Zo had ik eigenlijk al heel mijn leven last van mijn darmen, maar dit was in alle onderzoeken bij de huisarts nooit ter sprake gekomen. En ik was van mening dat dit gewoon iets was wat bij mij hoorde, ik wist niet beter. Ik kreeg een persoonlijk adviesplan. Al na een paar weken merkte ik vooruitgang, ik kreeg meer energie en de eerste maand had ik al bijna geen PMS klachten meer. Ook heb ik vanaf de dag dat ik gestart ben met het persoonlijke voedingsplan geen darmklachten meer gehad. Ook de hartkloppingen zijn verdwenen. De nachten slaap ik weer goed door en ik word uitgerust wakker. De begeleiding van Farzanna ervaar ik als heel fijn en waardevol. Ze neemt alle tijd om de begeleiding zo goed mogelijk te doen, en blijft zoeken naar het optimaliseren van gezondheid. Na ruim een half jaar bezig te zijn met mijn voedingsplan kan ik wel zeggen dat mijn leven een positieve wending heeft gekregen. Nog elke keer boek ik vooruitgang en ga ik me fitter voelen. Ik ben er nog niet helemaal en dan is het fijn om Farzanna te hebben die meekijkt naar de voeding, supplementen en de klachten die er nog zijn. Soms is het maken van een kleine aanpassing voldoende om weer een stap vooruit te maken. Voor mij is wel duidelijk geworden dat voeding een belangrijke factor is in het herstellen en/of optimaliseren van gezondheid. Ik kan de begeleiding van Farzanna aan iedereen aanbevelen. Als je denkt dat bepaalde klachten gewoon bij je horen, ga dan eens langs voor een kennismaking. Klachten zijn niet normaal en horen niet bij je, ook al zijn ze er al jaren en is er geen diagnose gesteld. Dankzij de begeleiding van Farzanna en haar kennis op Orthomoleculair gebied, ben ik verlost van klachten die ik al jaren had.

Marieke Schmidt (40 jaar)

Administratief medewerker in ons eigen bedrijf

De oplossing ligt dichter bij jezelf dan je denkt

Veel van mijn cliënten komen vaak voor de eerste keer een beetje sceptisch binnen. Ze hebben al zoveel geprobeerd om een oplossing te vinden voor hun overgewicht en ‘vage’ (overgangs)klachten. Ook bij de huisarts komen ze niet verder en krijgen te horen dat er niet veel aan te doen valt en dat ze ermee moeten leven. Maar ik kan je vertellen dat er wel degelijk wat aan te doen valt!

In de orthomoleculaire of functionele geneeskunde doen we niet aan symptoombestrijding, maar kijken we naar de oorzaken van jouw gezondheidsklachten. Dit is bij ieder persoon anders en vraagt daarom om een persoonlijke aanpak. 

Metabolic Balance Voedingsplan

Voor vrouwen die kampen met overgewicht en graag willen afvallen, puur en alleen met normale, gezonde en uitgebalanceerde voeding.

Met het Metabolic Balance programma ga je niet alleen gezond afvallen, maar verbeter je ook jouw algehele gezondheid. Hoe doen we dat? Door het aanpakken van de oorzaken van overgewicht. Daarom krijg je een persoonlijk voedingsplan die samengesteld wordt op basis van jouw persoonlijke profiel en bloedwaarden.

Je staat er niet alleen voor. Samen zorgen we ervoor dat je veilig gaat afvallen, dat je algehele welzijn verbetert en jouw gezondheidsrisico’s verminderen. Ik ben jouw persoonlijke coach en help je om succesvol en blijvend resultaat te boeken. Veel vrouwen vinden het namelijk prettig om onder professionele begeleiding af te vallen en aan hun gezondheid te werken.

€ 850,-

Inhoud traject:

5
Uitgebreide intake en medische analyse
5
Bloedtest en hormoonanalyse
5
Professioneel meten en wegen
5
Complete ontzuringskuur van 21 dagen
5
Persoonlijk voedingsplan
5
Persoonlijke leefstijl-adviezen
5
6 coaching sessies
5
E-mail en telefonisch contact
5
Recepten ter ondersteuning
5
1x nacontrole na behalen streefgewicht
5
Toegang tot besloten Facebook-groep

Orthomoleculair Voedingsadvies

Voor vrouwen die niet de wens hebben om gewicht te verliezen, maar wel last hebben van allerlei ‘vage’ klachten zoals opvliegers, stemmingswisselingen, PMS, menstruatie klachten, verminderde vruchtbaarheid, gewrichtsklachten, chronische hoofdpijn e vermoeidheid.

Orthomoleculaire therapie richt zich op de bouwstoffen die het lichaam nodig heeft maar waar door de industriële voeding en de huidige moderne leefstijl vaak een gebrek aan is. Deze gebreken kunnen gezondheidsklachten veroorzaken. De gebreken opsporen en weer aanvullen brengen je lichaam in balans.

In sommige gevallen is alleen voeding niet voldoende en zullen supplementen ingezet worden om in tekorten of bijzondere behoeftes te voorzien.

Een behandeling of advies mag nooit de plaats innemen van een consult bij de (huis)arts, of het moet in overleg zijn met die arts. Wel kan het een zeer waardevolle aanvulling zijn.

5

Uitgebreide intake en medische analyse

5

Persoonlijk voedingsplan

5

Persoonlijke leefstijl-adviezen

5

Tot 5 consulten

5

Recepten ter ondersteuning

€ 375,-

Exclusief kosten van laboratoriumonderzoek en supplementen. De kosten hiervan is per persoon verschillend en afhankelijk van de hulpvraag en klachtenpatroon.

Vergoedingen

Wanneer je aanvullend verzekerd bent krijg je een groot deel van jouw investering in jezelf terug! Hieronder een overzicht van alle verzekeraars die mijn diensten vergoeden. Klik op jouw verzekeraar en selecteer je aanvullende pakket om te zien hoeveel vergoeding je kunt krijgen.

Women’s Health Coach is aangesloten bij de beroepsvereniging MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde), waardoor je voor vergoeding in aanmerking komt bij een aanvullende verzekering.

Ervaringen van mijn cliënten

Van 85 naar 68 kilo binnen 3 maanden

Eind mei 2016 woog ik 85. Ik had nooit meer de illusie om slank te worden. Ik moest er maar mee leven. Tot ik bij Women’s Health Coach kwam. Met onderzoeken kwam ik erachter dat ik een lekkende darm had. De waarden omtrent mijn organen waren ook niet al te best. Teveel om op te noemen. Ook had ik vaak vreetzucht. Ach, het maakt toch niet meer uit. Met een persoonlijke voedingsplan en voedingssupplementen kwam ik met 85 kilo boven mijn verwachtingen. Ik geloofde niet dat ik was afgevallen met mijn 52 jaar. Nu weeg ik 68 en ben zo gewend geraakt aan mijn voedingsplan dat ik vette en suikerrijke happen nauwelijks verdraag. Ik eet veel groenten, bak in kokosvet en mijd tarweproducten. Ook zakjes en pakjes mijd ik. Farzanna heeft mij uitstekend begeleid bij het hele proces!

Jeannine Verweij

Weer vol energie en rust in mijn lijf

Na zeker een jaar intensief met mezelf aan de slag te zijn geweest zaten de klachten vermoeidheid en haast/chaos me nog steeds in de weg. Toen heb ik bij Women’s Health Coach aangeklopt, want wist dat voeding een ontzettend grote rol kan spelen bij onsamenhangende klachten die een flinke stempel op hoe je je dag beleeft kan drukken.

Farzanna heeft veel verdiepingsslagen gemaakt op Orthomoleculair gebied en dit is in haar begeleiding te merken. Ze neemt echt de tijd voor de vele vragen die ik heb en beantwoord deze op een duidelijke manier. Ik heb regelmatig van die aha-momentjes waarbij de kwartjes vallen. Ik ben nu zes weken bezig met een nieuwe voeding-lifestyle. Ik dacht dat ik altijd al veel groente en fruit at, maar dit kan nog veel meer en beter! Vanzelf ben ik gaan wennen aan nieuwe voedingsproducten en ik voel me hier erg goed bij. Na 6 weken kreeg ik ontzettend veel energie. Even wennen want dit had ik al een lange tijd niet gehad. Ik heb weer zin om met mensen af te spreken/erop uit te gaan. De haast die ik altijd in mijn hoofd heb (bijv. alles tegelijk willen doen) neemt ook steeds meer af. Ik voel meer rust in mijn lijf.

Kortom: mijn nieuwe voedingspatroon, de supplementen en de begeleiding hierbij vind ik echt een ondergeschoven kindje in doktersland. Als je onsamenhangende klachten hebt, groot of klein vind ik het een must om ook eens bij Women’s Health Coach aan te kloppen. Dit kan natuurlijk naast andere gebaande wegen bestaan, zoals ik die zelf ook bewandeld heb. Farzanna heeft een bult aan kennis, is een betrokken persoon en neemt echt de tijd voor je. Fijn om dit met haar samen op te pakken.

Wendy de Bonte

Sport- en Gezondheidsmanager

Veelgestelde vragen

Wat is het Metabolic Balance programma?
Metabolic Balance is een medisch voedingsprogramma op basis van normaal eten, gericht op de hormoonhuishouding. Het voedingsplan wordt voor je op maat gemaakt op basis van jouw gezondheidsgegevens.
Hoe is het programma opgebouwd? programma?
Het programma is opgebouwd uit vier fasen. In de voorbereidingsfase ga je enkele dagen ontgiften en je lichaam voorbereiden op de volgende fase. Tijdens de ‘strenge’ fase ga je precies volgens jouw persoonlijke voedingsplan eten. Daarna volgt de minder strenge fase waarin je meer voedingsmiddelen mag toevoegen. En in de stabilisatiefase krijg je richtlijnen en begeleiding om je bereikte streefgewicht de rest van je leven te behouden.
Hoe lang duurt het programma?
Doordat het programma op maat is samengesteld, is het niet mogelijk om exact een indicatie te geven. Dit is per persoon verschillend. Gemiddeld duurt het programma 3 tot 6 maanden. Het programma leert je een nieuwe voedingspatroon aan die jouw lichaam geheel in balans gaat brengen. Je zult het gaan ervaren als een nieuwe levenswijze.
Hoeveel kan ik afvallen met Metabolic Balance?
Dit verschilt per individu en de snelheid waarmee je stofwisseling zich herstelt. Gemiddeld kun je 6 tot 10 kilo per maand afvallen, maar de resultaten zijn afhankelijk van je persoonlijke situatie.
Is Metabolic Balance een dieet?
Een dieet is een algemeen voedingsadvies en voor iedereen hetzelfde. Het Metabolic Balance voedingsprogramma is voor jou op maat gemaakt en is dan ook geen dieet. Je gaat jezelf niet uitverhongeren en eet gevarieerde maaltijden met normale voedingsmiddelen. Het programma kan je het beste zien als een nieuwe voedingspatroon die je zelfs voor altijd kunt volgen.
Kan mijn gezin wel mee-eten?
Ja dat kan zeker. Je kan met je gezin mee-eten. Je weegt alleen je eigen portie nauwkeurig af. Je zult versteld staan van de hoeveelheid en diversiteit van voeding die je tot je mag nemen.
Hoef ik hierna nooit meer te diëten?
Zolang je de basis richtlijnen van jouw persoonlijk voedingsplan aanhoudt (zodra je eenmaal op je streefgewicht bent), ga je niet meer aankomen. Je hoeft dus dan ook nooit meer te diëten.
Waarom wordt er bloed geprikt?
De bloedwaarden gebruiken we in het totaalplaatje om zo te komen tot een goede samenstelling van je persoonlijk voedingsplan en om verantwoorde adviezen te geven die je bij het voedingsplan krijgt.

Vraag volledig vrijblijvend een gratis kennismakingsgesprek aan

Voor elke consult reserveer ik tijd. Indien een afspraak onverhoopt afgezegd moet worden, kan dat zonder problemen binnen 48 uur. Indien dit niet binnen 48 uur wordt afgezegd of je jouw afspraak mist, zal ik mijn tijd in rekening brengen.

Women’s Health Coach

Klokhoek 18
3833 GX Leusden (provincie Utrecht)

06-16367437
info@womenshealthcoach.nl

De praktijk is gevestigd in het paramedisch centrum Omnis, Centrum voor Therapie en Coaching.

Voor vragen of het maken van een afspraak kun je mij bellen, mailen of het contactformulier invullen. Ik beantwoord je vragen binnen 24 uur.

Heb je vragen of twijfels naar aanleiding van de informatie op mijn website? Vraag dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

Woon je niet in de buurt van de Praktijk Women’s Health Coach, maar wil je wel graag door mij  begeleid worden? Dan is online begeleiding mogelijk! Via Skype bied ik jou individuele begeleiding op maat.

Share This