DE HORMOONBALANS METHODE

Vertrouw op de wijsheid van je lichaam

WANNEER JE HORMONEN ONTREGELD ZIJN

 • Ongewenste gewichtstoename
  Kost het je moeite om gewicht te verliezen? Kom je zelfs alleen nog maar aan ondanks dat je een normale eet- en beweegpatroon hebt?

 • Pijnlijke gewrichten
  Heb je constant last van pijn in je gewrichten en spieren, waardoor je met moeite kunt functioneren?

 • Weinig zelfvertrouwen
  Heb je een negatieve zelfbeeld en vind je het moeilijk om jezelf te accepteren zoals je bent?

 • Eetbuien
  Snaai je teveel op een dag of heb je vaak zin in zoetigheid om het dagelijks vol te houden?

 • Stemmingswisselingen
  Zit je niet lekker in je vel en is alles je teveel? Raak je snel overspannen en reageer je prikkelbaar op alles en iedereen om je heen?

 • Moeilijk zwanger worden
  Wil je graag een kind maar lukt dit niet ondanks dat je verder gezond en vruchtbaar bent?

 • Afwijkende cyclus
  Heb je last menstruatieklachten zoals, onregelmatige of pijnlijke menstruaties cyclus, teveel bloedverliesverlies, hoofdpijn, opgeblazen gevoel, gevoelige borsten?

 • Overgangsklachten
  Merk je dat je steeds vaker opvliegers krijgt of heb je last van (nachtelijke) zweetaanvallen? Is je slaappatroon verstoord en ben je snel emotioneel?

Voor ieder vrouw is het een ‘must’ om te weten hoe haar lichaam werkt en waarom zij klachten krijgt rondom de cyclus, zwangerschap en menopauze.

Vaak worden synthetische hormonen voorgeschreven die ons lichaam niet als zodanig herkent en die een al bestaande hormonale onbalans versterken. Medicatie in de vorm van de pil of andere synthetische hormonen geven vrouwen allerlei schadelijke bijwerkingen op korte en lange termijn.
Je hoeft niet met deze ongemakken te blijven rondlopen. Ik help je met een persoonlijk aanpak om je hormonen op een natuurlijke manier in balans te brengen zodat je weer lekker in je vel gaat zitten en volop kunt genieten van je leven.

Is dit wat je wilt?

 • Meer energie

 • Je ideale gewicht

 • Lekker in je vel

 • Meer rust in je lijf en leven

 • Geen stemmingswisselingen meer

 • Vertrouwen in jezelf en je lichaam

 • Zin om meer te ondernemen

 • Een leuke vrouw en/of moeder zijn

 • Geen hoofdpijn of migraine meer

 • Uitgerust wakker worden

DAN IS DE HORMOONBALANS METHODE GESCHIKT VOOR JOU

De hormoonbalans methode is geschikt voor elke vrouw die zoekt naar meer gezondheid en het verminderen van (hormonale)gezondheidsklachten. Je krijgt een op maat opgesteld behandelplan zonder gebruik van

medicijnen, maaltijdvervangers, afslankpillen en andere onnatuurlijke middelen. Het is geen ‘quick fix’ methode, maar een andere levensstijl die bijdraagt aan het herstellen van je hormoonhuishouding en je gezondheid.

TESTIMONIALS

RYENKE HARDENBERG

“Geen PCOS meer!”
In 2012 kreeg ik bij de gynaecoloog de diagnose PCOS. In de afgelopen jaren heb ik veel gelezen over PCOS en de risico’s op diabetes en hart en vaat ziekten. Deze risico’s wilde ik graag verkleinen en ben op zoek gegaan naar de rol van voeding bij hormoonafwijkingen. Tevens bleef ik na mijn laatste zwangerschap te zwaar en kreeg de kilo’s er niet af. LEES MEER>>>

PETRA BOUMAN

“Zoveel kilo’s afgevallen”
Mijn ervaring met De Gezonde Vrouw en het resultaat is super. In het begin moest ik erg wennen aan nieuwe producten en liep als een dwaas door de supermarkt op zoek naar producten die in mijn voedingsplan zaten. Het bewust worden van welke producten voor mij goed zijn en de combinaties maken kostte in het begin veel tijd. LEES MEER>>>

HET BEHANDELTRAJECT

Intake & Analyse

De behandeling begint eerst met een uitgebreide analyse van je persoonlijke situatie. Zo kunnen we de oorzaak van je klachten achterhalen. Deze informatie verzamelen we met behulp van een vragenlijst, een voedingsdagboek,, bloedonderzoek en een healthscan. Tijdens het intakegesprek zoemen we verder in op jouw klachten en bespreken we de mogelijkheden om met jouw klachten aan de slag te gaan.

Advies & Behandelplan

Wanneer ik precies in beeld heb hoe je situatie eruit ziet, waar je klachten vandaan komen en welke resultaten je wilt behalen, stel ik voor jou een persoonlijk behandelplan op. Dit behandelplan omvat onder andere voedingsadvies op maat, leefstijladvies en suppletieadvies. Je krijgt kennis en inzicht in je lichamelijke conditie en je hormoonhuishouding. Met deze informatie weet je precies wat je lichaam nodig heeft om weer in balans te komen.

Uitvoering & Begeleiding

Afhankelijk van de klachten die je hebt, kies ik voor een behandelmethode die het beste bij jou past. Jouw inzet en motivatie bepaalt de resultaten. Ik zal jou hierin helpen en adviseren.  Om de voortgang goed te bewaken, plannen we regelmatig vervolgconsulten in. Soms is bijsturen nodig en wordt het behandelplan aangepast. Indien nodig laten we aanvullend laboratoriumonderzoek doen. Dit gaat altijd in overleg met jou.

VRAAG EEN KENNISMAKINGSCONSULT AAN