De Hormoonbalans Methode 

Vertrouw op de wijsheid van je lichaam

WANNEER JE HORMONEN ONTREGELD ZIJN

 • Moeite om op gewicht te blijven
  Kost het je moeite om op gewicht te blijven? Kom je zelfs alleen nog maar aan ondanks dat je een normale eet- en beweegpatroon hebt?

 • Lage libido
  Heb je minder zin in seks?

 • PMS (Premenstrueel Syndroom)
  Ervaar je in de periode voor je menstruatie allerlei vage lichamelijke en psychische klachten?

 • Hormonale migraine
  Heb je elke maand last van migraine rondom je menstruatie?

 • Stemmingswisselingen
  Zit je niet lekker in je vel en is alles je teveel? Raak je snel overspannen en reageer je prikkelbaar op alles en iedereen om je heen?

 • Menstruatieklachten
  Heb je last van onregelmatige of pijnlijke menstruaties?

 • Overgangsklachten
  Merk je dat je steeds vaker opvliegers krijgt of heb je last van (nachtelijke) zweetaanvallen? Is je slaappatroon verstoord en ben je snel emotioneel?

Wil je weten waarom je klachten krijgt rondom je cyclus, na een zwangerschap of in de overgang? En waarom dit allemaal te maken heeft met je hormonen?  

Bijna alle westerse vrouwen hebben op de een of andere manier last van de hormonen. Wanneer we naar de arts gaan met klachten die te maken hebben met onze hormonen, krijgen we meestal de pil voorgeschreven. Helaas helpen synthetische hormoonmedicatie zoals de pil ons lichaam niet bij hormonale gezondheidsklachten. Het kan zelfs bepaalde klachten verergeren en je natuurlijke hormoonhuishouding onderdrukken.

We voelen ons als vrouw op ons best als onze hormonen in balans zijn. Gelukkig kunnen we hier zelf veel aan doen. Als je maar weet hoe je jouw hormonen kunt herstellen. Ik kan je helpen met mijn bewezen methode om je hormonen op een gezonde manier zonder medicatie en synthetische hormoonpreparaten in balans te brengen. Zodat je weer lekker in je vel zit en volop kunt genieten van je leven.

Is dit wat je wilt?

 • Meer energie

 • Een gezond gewicht

 • Lekker in je vel

 • Meer rust in je lijf 

 • Vrolijk en opgewekt

 • Zin om meer te ondernemen

 • Een leuke vrouw en moeder zijn

 • Geen hoofdpijn 

 • Uitgerust wakker worden

DAN IS DE HORMOONBALANS METHODE GESCHIKT VOOR JOU

De hormoonbalans methode is geschikt voor jou als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om je gezondheidsklachten bij de oorzaak aan te pakken. Je krijgt een persoonlijk plan van aanpak inclusief een voedingsplan op maat. 

We maken geen gebruik van medicijnen, maaltijdvervangers en synthetische middelen. Het is geen ‘quick fix’ methode, maar een andere levensstijl die bijdraagt aan het herstellen van je hormoonhuishouding en je gezondheid.

Resultaten van anderen

RYENKE HARDENBERG

“Geen PCOS meer!”
In 2012 kreeg ik bij de gynaecoloog de diagnose PCOS. In de afgelopen jaren heb ik veel gelezen over PCOS en de risico’s op diabetes en hart en vaat ziekten. Deze risico’s wilde ik graag verkleinen en ben op zoek gegaan naar de rol van voeding bij hormoonafwijkingen. Tevens bleef ik na mijn laatste zwangerschap te zwaar en kreeg de kilo’s er niet af. LEES MEER>>>

PETRA BOUMAN

“Zoveel kilo’s afgevallen”
Mijn ervaring met De Gezonde Vrouw en het resultaat is super. In het begin moest ik erg wennen aan nieuwe producten en liep als een dwaas door de supermarkt op zoek naar producten die in mijn voedingsplan zaten. Het bewust worden van welke producten voor mij goed zijn en de combinaties maken kostte in het begin veel tijd. LEES MEER>>>

Behandeltraject

Intake analyse

De behandeling begint eerst met een uitgebreide analyse van je persoonlijke situatie. Zo kunnen we de oorzaak van je klachten achterhalen. Deze informatie verzamelen we met behulp van de vragenlijsten, het voedingsdagboek, de healthscan en aanvullend bloedonderzoek. Tijdens het intakegesprek zoemen we verder in op jouw klachten en verrichten we allerlei metingen om je gezondheid in kaart te brengen. 

Plan van aanpak

Wanneer we in beeld hebben hoe jouw situatie eruit ziet, waar jouw klachten vandaan komen en welke resultaten je wilt behalen, wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld. Dit behandelplan omvat voedingsschema’s op maat, leefstijladvies, suppletieadvies en bewegingsadvies. Je krijgt de kennis en inzicht in jouw hormoonhuishouding. Met deze informatie weet je precies wat jouw lichaam nodig heeft om weer in balans te komen.

Persoonlijke begeleiding

Jouw inzet en motivatie bepalen de resultaten. Ik geef jou de begeleiding en ondersteuning die je nodig hebt om je doelen te behalen. Om de voortgang goed te bewaken, plannen we regelmatig vervolg sessies in. Dit kan live op de praktijk of via beeldbellen. Soms is bijsturing nodig en wordt jouw behandelplan aangepast. Indien nodig doen we aanvullend laboratoriumonderzoek. Dit gaat altijd in overleg met jou.

Hormoonbalans consult

Hormoonbalans traject

Hormoonbalans consult

Voor wie?
Een hormoonbalans consult is geschikt voor jou als je als je hormonale klachten hebt en wilt weten wat je eraan kunt doen om je lichaam weer gezond en fit te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan overgangsklachten, PMS, menstruatieklachten, fibromyalgie, schildklierklachten, chronische vermoeidheid, spijsverteringsklachten, hormonale migraine of burn-out. Je krijgt duidelijke handvatten om aan de slag te gaan.

490,- euro voor hormonale klachten

 • Intake consult inclusief bloedprikken

 • Bloedtest en healthscan om gerichter je gezondheid in kaart te brengen

 • Hormoonanalyse aan de hand van gerichte vragenlijsten

 • Persoonlijk plan van aanpak inclusief hormoonbalans voedingsplan

 • Weekmenu’s en boodschappenlijst

 • Receptenboek

 • Persoonlijk advies over suppletie, kruiden en natuurlijke

  (hormoon) medicatie

 • Tweede consult op de praktijk of online

 • Telefonische evaluatieconsult van 30 minuten

 • Optioneel: Wil je extra hulp? Een vervolgconsult kost €80,-

Plan mijn intakegesprek

Hormoonbalans traject

Voor wie?
Heb je al langer last van hormonale gezondheidsklachten waar je niet verder mee komt? Ben je er klaar voor om je oude leef- en eetgewoonten voorgoed achter je te laten? En wil je hier goede begeleiding bij? Dan is het hormoonbalans traject geschikt voor jou. Samen gaan we vier maanden lang aan de slag om je lichaam weer fit, gezond en energiek te krijgen. Niet voor even, maar voor de rest van je leven.

790,- euro voor een traject van 4 maanden

 • Intake inclusief bloedprikken

 • Bloedtest en healthscan om gerichter je gezondheid in kaart te brengen

 • Hormoonanalyse aan de hand van gerichte vragenlijsten

 • Hormoonspeekseltest voor een complete beeld van je hormonen

 • Persoonlijk plan van aanpak inclusief hormoonbalans voedingsplan

 • Weekmenu’s en boodschappenlijst

 • Receptenboek

 • Persoonlijk advies over suppletie, kruiden en natuurlijke (hormoon) medicatie

 • 4 vervolgconsulten voor follow-up op de praktijk of online

 • Extra modules over gezondheid, hormonen en leefstijl

 • Persoonlijke ondersteuning via de e-mail en whatsapp

 • 15% korting op voedingssupplementen

Plan mijn intakegesprek

We starten met een kennismakingsconsult
Tijdens het kennismakingsconsult krijg je meer uitleg over de werkwijze en de trajecten. We bespreken ook jouw persoonlijke wensen en doelstellingen, aangezien deze het uitgangspunt zijn. Het kennismakingsconsult is geheel vrijblijvend.

Tot slot krijg je een informatiemap mee voor thuis met daarin een voedingsdagboek om bij te houden, vragenlijsten om in te vullen en overige informatie om thuis na te lezen.

Het kennismakingsconsult duurt 60 minuten en kost €45,-

Laboratorium testen

Bloed-, speeksel- of urinetesten zijn meestal nodig om de oorzaak van je klachten te achterhalen. Hieronder een overzicht en omschrijving van de testen waarmee we in de praktijk werken.

HORMONEN SPEEKSELTEST
De oorzaak van een hormonale disbalans kan heel divers zijn. Denk aan verkeerde voeding, hoge stressniveau, laaggradige ontstekingen, medicatie/ anticonceptiepil, tekorten aan vitaminen en mineralen en darmklachten.

Met een hormonen speekseltest wordt de hoeveelheid van de verschillende hormonen in je lichaam gemeten.

PREVENTIEF BLOEDONDERZOEK
Met dit bloedonderzoek wordt er onder andere gekeken of je tekorten hebt aan vitaminen en mineralen, hoe het gesteld is met je lever, darmen en bijnieren.

Er wordt gecheckt of je gevoelig bent voor bepaalde voeding, hoe sterk je immuunsysteem is en of je last hebt van laaggradige ontstekingen.

SCHILDKLIERTEST
Een langzaam werkende schildklier komt bij veel vrouwen voor en betekent dat er onvoldoende werkzame schildklier-hormonen in het lichaam aanwezig zijn.

Symptomen: een trage stofwisseling, niet kunnen afvallen, weinig energie, droge/ruwe huid, gevoelig voor kou, depressief voelen, enz.

BALANSTEST VETZUREN
De basis van je gezondheid begint met gezonde cellen. Hoe gezonder de cel, hoe beter de opname van voedingstoffen, de uitscheiding van afvalstoffen en de aanmaak van energie.

Bij een verstoorde vetzurenbalans en een tekort aan omega-3 vetten functioneren je cellen niet optimaal.

Betaling

Via de mail krijg je de facturen. Het bedrag kan je dan binnen 7 dagen overmaken. Het Hormoonbalans traject mag in 2 termijnen betaald worden. Hiervoor wordt €15,- administratiekosten in rekening gebracht.

Vergoeding

Behandelingen worden zonder verwijsbrief van de huisarts door de meeste aanvullende verzekeringen vergoed. Of je voor vergoeding in aanmerking komt en wat de hoogte is van de vergoeding hangt af van je zorgverzekeraar en je aanvullende zorgpakket. Kijk dus zelf je polisvoorwaarden goed na. De factuur van een ‘orthomoleculaire behandeling’ heeft geen invloed op het eigen risico van de basisverzekering.

Erkend door MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde)

Check je zorgvergoeding

Verhindering

Annulering van je afspraak dient minimaal 24 uur van tevoren te worden gemeld. Indien dit niet het geval is wordt de afspraak doorberekend.

Je kunt ons via de Whatsapp of telefonisch bereiken op het nummer 0616367437.